De 5 bud: Børnebøger 2022

Gennembrud

Gennembrud, kvinder i dansk kunst fra 1600-tallet til i dag. Af Eva Pohl. Forlaget Strandberg Publishing.

Det har længe irriteret mig, at jeg mærkeligt nok har meget lidt styr på kunsthistorien. Jeg kender de fleste af -ismerne og delvist deres rækkefølge, men vil have svært ved, på stående fod, at nævne mere end ét eksempel på en kunstner eller et værk inden for nogen af stilarterne. Derfor ledte jeg for nylig efter en god kunsthistoriebog, som kunne afhjælpe noget af min uvidenhed. I min søgning faldt jeg over “Gennembrud”, som udkom i slutningen af 2021. Det var et perfekt fund, for mens jeg ved meget lidt om kunsthistoriens strømninger, ved jeg til gengæld alt for godt, at det gælder for den som for litteraturhistorien og næsten alt anden historieskrivning, at kvinder indtil for ganske nyligt har været både overset og vurderet til ikke at have haft nogen nævneværdig betydning. Hvilket på alle tænkelige måder er forkert. Jeg har tidligere skrevet om det vedr. litteraturhistorien:

“Vi husker først og fremmest de mandlige forfattere”.

Med “Gennembrud” kan jeg og andre slå to fluer med et smæk ved på én gang at blive klogere på kunsthistorien og dens kvindelige bidrag. Bogen er opbygget kronologisk og giver både brugbar kontekst og gode eksempler på perioder, strømninger og temaer. Bogens store format giver plads til flotte aftryk af de nævnte værker, og giver én lyst til straks at finde den nærmeste kunstudstilling og svælge i kvinders (måske også mænds) værker.

Du kan købe bogen her: https://www.saxo.com/dk/gennembrud_eva-pohl_indbundet_9788793604520

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 5 bud: Børnebøger 2022