Jenny af Sigrid Undset

Musik at skrive til

 

For mig kan det godt blive for stille, når jeg skriver. Så er det, som om mine egne ord runger i hovedet som dumpe lyde i en kirke. Indimellem må der musik til at gøre teksten bare en smule melodisk. Mange har det nok på samme måde. Musik har evnen til at påvirke os i mange retninger, blandt andet til at koncentrere os og fokusere, men også til at binde tankerne kønnere sammen.

Det kommer selvfølgelig an på musikken. Helt ny musik med tekst kan godt virke distraherende på mig, fordi jeg kommer til at sidde og lytte og tænke over teksten på nummeret i stedet for på min egen tekst. Især hvis sproget i sangen er det samme som det, jeg skriver på. Derfor hører jeg helst engelsk tekst, når jeg skriver på dansk. Medmindre jeg kender nummeret rigtig godt, og derfor ikke længere lytter efter, hvad der bliver sunget, fordi jeg kan det udenad. Sproget træder i baggrunden og bliver bare en del af musikken.

Der er naturligvis også tale om forskellige stemninger i musik, som sender tankerne i en bestemt retning, hvilket man er nødt til at styre, så tingene passer sammen. Hvis jeg forsøger at skrive humoristisk, er det godt med en let musik, måske endda en musik med humor i, frivillig eller ufrivillig. Det kan f.eks. være et popnummer eller et stykke filmmusik fra de lette genrer, f.eks. noget Fransk Sinatra.

Men som regel lytter jeg til en blandet liste, der indeholder numre, der, selvom de er vidt forskellige, næsten altid kan få mig i et fokuseret arbejds-mode.

Listen indeholder blandt andet et par favoritnumre af Leonard Cohen, hvis tekster og melodier bliver ved med at være inspirerende, selvom man har hørt dem hundrede gange.

Derudover er der en del klassisk musik, f.eks. Satie, Debussy, Ravel og Chopin, som først og fremmest står for det melankolske. Desuden er der et par soundtracks fra bl.a. Babylon Berlin, The Hours og Westworld.

Det er en liste, der konstant vokser med nye numre, som jeg føler mig inspireret af. Sammensat af meget forskelligt, får den en god effekt og bliver ikke kedelig og monoton. Også selvom den afspilles dagligt.

Har I nogle favorit arbejdsnumre, som jeg bør føje til min liste? Så skriv det gerne i kommentarfeltet herunder 😀

        ⇓

        ⇓

        ⇓

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jenny af Sigrid Undset