Lange venskaber og kampen for lidt liv

De 5 bud: Feel good

Foto: Therese

Gode historier samler sig ofte om konflikt. Nogle gange store og voldsomme, andre gange mere genkendelige og hverdagsagtige. En historie uden for nogen form for konflikt, er en kedelig historie.

Men indimellem kan konflikterne i det virkelige liv være mere end rigelige. Så når man læser bøger, har man bare lyst til at læse om problemer, som er små og overskuelige, eller som en efter en bliver ryddet af vejen for hovedpersonerne, så de uden for mange skrammer finder hjem, finder kærlighed, får magt, succes, anerkendelse, hævn eller blot bliver lykkelige.

Derfor kommer her 5 bud på romaner, der selvom de rummer konflikter og udfordringer for personerne i dem, giver læseren en gennemgående følelse af feel good. Fordi de giver tilfredsstillende løsninger på karakternes problemer, og mest af alt, fordi folk får det, de fortjener. En sjældenhed i det virkelige liv.

 

  • Stolthed og fordom af Jane Austen

Stolthed og fordom af Jane Austen. Bechs Forlag – Viatone.

Jane Austens formentlig mest læste roman. En kærlighedshistorie, der begynder med romantiske forviklinger, men uden rigtige fare og med masser af glæde og humor, ender med, at folk får, hvad de fortjener. Jane Austen er blevet citeret for at sige, at hendes hovedpersoner skal få alt det, de drømmer om. I modsætning til hende selv, som måtte give afkald på kærligheden og i stedet udleve den gennem sine bøger.

Du kan købe bogen her: https://www.saxo.com/dk/stolthed-og-fordom_jane-austen_indbundet_9788711449608

  • The Jane Austen Book Club af Karen Joy Fowler

The Jane Austen Book Club af Karen Joy Fowler. Plume Books.

En bog om en gruppe kvinder og en mand der sammen læser Jane Austens mest berømte romaner henover nogle måneder. Gruppen kommer med hver deres problemer og længsler, som gennem fællesskabet i læsegruppen og ikke mindst Jane Austens historier, får nye perspektiver og løsninger. Stemningen bliver holdt behagelig hele vejen igennem, selvom personerne har deres at slås med. Så meget som man nu har at slås med, når man tilhører den procent af verdens befolkning, som ikke dagligt skal bekymre sig om at få mad på bordet eller at overleve krig og konflikt.

Du kan købe bogen her: https://www.saxo.com/dk/the-jane-austen-book-club_karen-joy-fowler_paperback_9780452286535

  • En mand der hedder Ove af Fredrik Backman

En mand der hedder Ove af Fredrik Backman. People´sPress.

En historie om en mand, der har givet op over for livet, verden og sine egne muligheder for at være glad. Det lyder måske umiddelbart ikke særlig feel good-agtigt, men det er den. Udover forfatterens morsomme og overlegne fortællestil, som får én til at grine højt, er historien en fortælling om, at det aldrig er for sent at starte forfra, at få noget godt ud af livet og at blive glad igen.

Du kan købe bogen her: https://www.saxo.com/dk/en-mand-der-hedder-ove_fredrik-backman_haeftet_9788771591941

  • En hun-djævels bekendelser af Fay Weldon

En hun-djævels bekendelser af Fay Weldon. Lindhardt og Ringhof.

En morsom og farverig fortælling om en kvindes hævn over sin mand og hans elskerinde. Det er en særlig genre inden for feel good, som måske ikke er særlig sympatisk, men ikke desto mindre effektiv. Det føles skønt at følge og fryde sig over en hovedpersons vej til hævn over dem, der har gjort hende ondt. Det er langt fra altid, at folk får som de fortjener i det virkelige liv, og derfor er det forløsende at opleve det i en bog.

Du kan købe bogen her: https://www.saxo.com/dk/en-hundjaelvels-bekendelser_hardback_sx81064343

  • Analfabeten der kunne regne af Jonas Jonasson

Analfabeten der kunne regne af Jonas Jonasson. Forlaget Modtryk.

Analfabeten der kunne regne, kommer ud for en række bizarre situationer, som forfatteren imidlertid giver hende mulighed for at overkomme på forunderlige og morsomme måder. Romanen leger med tanken om, at enhver har en rolle, nogle gange en meget overraskende en, at spille i andre menneskers liv og i vores fælles historie. Desuden er intet i denne verden umuligt, og ingen situation og intet udgangspunkt så mørkt, at der ikke pludselig kan komme lys.

Du kan købe bogen her: https://www.saxo.com/dk/analfabeten-der-kunne-regne_jonas-jonasson_indbundet_9788771460209

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

Næste indlæg

Lange venskaber og kampen for lidt liv